Зловещият край на Черната брада

Авторките на поредицата за „Сам Силвър, тайният пират“, Джан Бърчет и Сара Воглър, споделят в специалното си интервю за „Детски книги“, че смятат Черната брада за най-страшния пират на всички времена! Той участва и в много други книги, а „Приключенията на Минерва Минт: Легендата за пирата Блек Барт“ разказва за някои от най-ужасяващите му пиратски подвизи. Интересното е, че той е бил действителна личност.

Знаете ли кой е Едуард Тийч? Не знаете? Всъщност това е истинското име на Черната брада. Наричали го така, защото по време на абордаж палел фитили, прикрепени към брадата му.

Electric Shock

Как е загинал един от най-зловещите пирати в историята? Легенда или истина, историята е следната:

През есента на 1718 г. Черната брада влязъл в битка с Кралската британска флота, пратена, за да го залови. Тийч бил уцелен с 5 куршума и имал 25 прободни рани, но продължавал да се бие. Последният фатален изстрел бил даден лично от лейтенант Мейнард. Накрая главата на Черната брада била отсечена и за да са сигурни, че страшният пират е наистина мъртъв, британците изхвърлили тялото му зад борда.

Днес тази история ни звучи наистина странно, но моряците в онези далечни времена, твърдели, че тялото на Черната брада плувало около кораба три пъти, докато главата му го викала да се върне! Плашещо, нали! И до ден днешен има хора, които смятат, че Черната брада не знае покой и броди по света като призрак. Бррр!

Ето картина на последната битка на Черната брада:

 Следете другите интересни материали в секция „Любопитно в Читателска щафет 4: Ловци на приключения“, четете и се забавлявайте. А, да, не забравяйте да изпратите формата си за участие по пощата – най-бързите 500 ще получат колекционерски значки, а всички форми участват в томболата за големи награди, осигурени от Ozone.bg.