Жирафчето Живко отбеляза своя шести рожден ден

Център за приобщаващо образование отбеляза шестия рожден ден на „Жирафчето Живко, което не се побираше в книжката“ на специално събитие на 13 януари. Автор на книгата е Яна Казакова, която се свързва с екипа на неправителствената организация преди 6 години. Така се ражда идеята за фондонабиращата кампания „Жирафчето Живко и приятели помагат на деца със затруднения в ученето, прекарали първите години от живота си в институции“, която има за цел да осигури качествено образование и равен старт за осиновени или настанени в приемна грижа деца със затруднения в ученето.

С набраните средства Център за приобщаващо образование предоставя терапевтична помощ от логопед и психолог на деца, които имат нужда от подкрепа. 100% от приходите, събрани от продажбата на тази книжка са дарение и са предназначени за терапевтична работа с децата. До момента чрез кампанията са подкрепени 19 деца, проведени са 904 консултации и са  набрани 22 043 лв.

„Благодарим на всички наши партньори, които отдадено работят за каузата. За нас е много важно да осигурим качествена и дългосрочна подкрепа на децата. Ранното диагностициране на обучителни трудности и предприемането на стъпки за тяхното преодоляване са ключови за осигуряването на добър старт на децата и тяхното бъдещо лично и професионално развитие.“, сподели Латинка Дучева, мениджър комуникации в Център за приобщаващо образование.

По време на събитието гостите имаха възможността да се включат в изплитането на шал за жирафчето Живко.

Книгата може да бъде закупена от онлайн магазин „Слънчица“, офиса на Център за приобщаващо образование и при партнорите на ЦПО.