Защо лъвът има грива?

И вие ли обичате като мен моментите, когато се сгушвате на дивана с вашия мъник и разлиствате детски книжки? Без съмнение, това са едни от най-приятните минути от деня, а необичайните детски въпроси и неочакваните коментари често ни карат да забравим стреса.

Удоволствието е пълно с книжката „Защо лъвът има грива?” от поредицата „Първа книга за …?” на издателство „Фют”. Книжката разказва за африканските животни – жираф, лъв, носорог, хипопотам и зебра. Страниците са твърди, за да устоят на любопитните ръчички на най-малките „читатели” по-дълго, а ярките цветове, красивите и забавни картинки привличат интереса им. За вас остава да четете стихчетата и въпросите.

Освен това, за всяко от животните има по една прегъната двойна страница, която дава допълнителна информация. Можете да се посмеете с петте закачливи въпроса с шеговити предложения за отговор –  по един за петте представени африкански животни.

Забавленията не свършват дотук! Накрая ви чака рисунка на едно доста странно животно, което явно е сглобено от частите на други животни. Вечер ние, родителите, сме уморени, а и няма какво да се лъжем – децата са доста по-наблюдателни от нас. Затова повикайте на помощ детето си и заедно открийте чии са тези чужди части.

Какво повече да ви описвам? Грабвайте тази чудесно оформена книжка и гушвайте малкия читател до вас.

Вижте и ревюто на „Защо кучето изплезва езика си?” тук.

Автор: Лора Филипова

[club]