„Защо? Какво? Как?“ разказва защо се разболяваме

Енциклопедиите за най-малките от поредицата „Защо? Какво? Как?“ (изд. ФЮТ“) са отлична възможност малчуганите да научат повече за света около тях. Кратките и ясни текстове, разнообразните теми и веселите капачета превръщат срещите с книгата в истински празник.

„Защо се разболяваме?“ е едно от най-интересните предложения от поредицата, поне според 2-годишния Дàниел.

Книгата превежда малките читатели през всички етапи на разболяването – отпадналостта, температурата, посещението при лекаря – и им показва как трябва да се грижат за здравето си, за да не се разболяват често.

Посещението при зъболекаря също не е пропуснато, както и справянето с различни ожулвания на коленете и ръцете.

Енциклопедията показва на децата и инструментите, с които работят докторите, като ги въвежда по един интересен и приятен начин в този плашещ за тях свят. 

Ето и видеото, което записахме с малкия д-р Ставрев за книжката, с чиято помощ посещението при педиатъра се превърна в желано посещение:

Поредицата „Защо? Какво? Как?“ (изд. ФЮТ“) със сигурност ще се хареса и на вашето дете на възраст 1 до 6 г., а ако срещате затруднения с посещенията при лекар и зъболекар, непременно прочетете заедно „Защо се разболяваме?“ – има голяма вероятност следващият преглед да е очакван с любопитство!