Поставиха началото на „Забавното лятно четене“ и в София

Вчера в книжен център „Гринуич“ в столицата организаторите на „Забавното лятно четене“ откриха кампанията и за децата от София. Гости на официалното откриване в София бяха ученици, родители и преподаватели, както и посланиците на Четенето – Петя Кокудева, Маги Благоева и Юлия Спиридонова – Юлка. Събитието бе уважено и от офицални гости и партньори – г-жа Мария Дойчинова, директор ПР и комуникации в ЧЕЗ, г-жа Спаска Тарандова от „Глобални библиотеки“ и Жюстин Томс – създадел на „Забавното лятно четене“.

Всички посланици на четенето споделиха с присъстващите как са обикнали книгите и разказаха най-вдъхновяващите си моменти във вълшебния свят на приказките от детството. Специално видеопослание отправи Радинела Бусерска, а писмо към децата беше изпратил Марин Бодаков. На събитието Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg, обяви и изненадата на тазгодишната кампания – литературен конкурс  за кратък разказ или стихче на тема „Моят любим литературен герой“.

В началото на юни “Забавното лятно четене“ ще посети също Видин и Враца, а през август кампанията ще гостува на лятната академия, организирана от „Заедно в час“.

„Забавното лятно четене“ се осъществява с любезното съдействие на ЧЕЗ – България, в партньорство със Столична библиотека, Българска библиотечно-информационна асоциация, Заедно в час и с подкрепата на UNICEF. Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.