За босите детски крачета и шарени пръстчета

Красотата е важен елемент в нашия живот. И както обичаме да виждаме приятна обстановка, красиви хора около себе си, така за мен изключително важно е да притежавам красиви книги. Естествено, съдържанието е много по-важно от външния вид, но в крайна сметка истински се радвам, когато попадна на забавна и красива детска книга.

Sweet Kiss

„Весела чета с боси крачета“ на Зоя Василева е едно от най-добрите ми попадения напоследък. Изключителното оформление, изпълнено с модернистичните художнически хрумвания на Яна Левиева, допълва по прекрасен начин забавните стихове на авторката. Боядисаните в цветовете на дъгата детски пръстчета, шарещи навсякъде по страниците, готови да направят някоя нова пакост, потвърждават всяко едно от стихчетата, а именно, че да си дете е забавно и пълно с приключения.

Едно от най-любимите ми стихотворения е „Чаша невидимка“ – попадне ли ви книжката в ръцете, непременно го прочетете през оризовата хартия, а после обърнете страничката – ще видите чудесния художнически трик, на който се радвах като малко дете!

За летящите цветя, ледените бонбони и омагьосването нямам думи да разкажа – щом пердетата говорят и поляните летят, сигурни сте, вероятно, че сте в детски свят 🙂

Страхотна книга, събрала в себе си слънчеви усмивки, невинни пакости и цяла една вселена, забравена от нас – възрастните и позната само на малчуганите…

Редактор на книгата е още един страхотен писател – Виктор Самуилов, чиито книги също красят всяка библиотека 🙂

[club]