Яйцето от Ростюдел

Отскоро на българския пазар могат да бъдат намерени книжките за малчугани на Армел Боа. Пъстрите илюстрации, поучителните истории и лесния за възприемане текст карат по-малките слушатели да преживяват историята на героите – животни и неусетно да учат за нещата от живота.

„Яйцето от Ростюдел“ (изд. „Сиела“) поставя своеобразно начало на поредицата, разкривайки появата във фермата на мнооого голямото яйце, появило се сякаш от нищото. Заекът Оскар, Пилка, овцата Елоиз, кучето Виктор и прасето Буфи, макар и силно изненадани, отглеждат с грижи и любов яйцето, от което се излюпва… Не кой да е, а Куиколо!

Императорското пингвинче си живее прекрасно във фермата Ростюдел, забавлява се и се разбира с животните, но един ден нещата се променят… Какво се случва с Куиколо и дали грешките могат да бъдат поправяни?

За родителите: Книжката е приятно оформена и предизвиква интерес сред малчуганите, а съвсем дребните несъответствия в картинките не могат да нарушат цялостното приятно впечатление. Поуките са поднесени по ненатрапчив начин и предразполагат децата да ги следват, без да се чувстват досадно напътствани кое е добро и кое – лошо.

Автор: Вал Стоева