Вторият Софийски международен литературен фестивал привлича децата с богата програма от събития

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни в Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата. 

Фестивалът е ориентиран към широка детска аудитория със събития за всички възрастови групи. В неформални срещи децата и младежите ще имат възможността да се запознаят с творчеството на съвременни автори и художници от България и чужбина – авторката на книгата „Миш и Маш“ Анита Тарасевич и илюстраторката Надежда Кацарова, писателя Алесандро Гати от Италия, илюстратора Борис Стоилов, писателя Бьорн Суртлан от Норвегия, писателката Гюдрюн Скретинг от Норвегия, писателката и поетеса Иглика Дионисиева, Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова, писателя Макис Цитас от Гърция , преводачката и художничка Мирослава Скарлату, актрисата и писателка Петя Миладинова, писателката Цвета Брестничка.

Фестивалната програма предлага и участие в майсторски клас по творческо писане с Петя Кокудева, среща с илюстраторките на изданията с приказки на Валери Петров на Colibri Books, среща с влогърите Стан и Стефи, среща и разказ на Георги Папакочев за майсторството на ателиерната фотография, първия Book Tag на живо (представя Егмонт).

Посетителите на Фестивала могат да видят изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация”, както и постановката „Карлсон, който живее на покрива” в изпълнение на Театър „Карлсон“.

Пълната програма на Фестивала можете да видите тук: https://kids.literaryfest.org/program

Достъпът до всички събития на фестивала е свободен, а заявки за групови посещения можете да изпращате на m.dimitrova@abk.bg.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.

Организатор е Асоциация „Българска книга“ с медийното партньорство на: Българска национална телевизия. БНТБНР Радио СофияАз чета – AzCheta.comБългарска илюстрация / Bulgarian illustrationДетски книги / Detskiknigi.comПървите седемСофия играе/ sofia.plays.bgJasmin.bgМама Нинджа.