Включи се в Дни на приобщаването 2017 чрез 3 конкурса

Центърът за приобщаващо образование обяви старта на националната кампания Дни на приобщаването 2017 в началото на април, в чийто фокус тази година е приобщаващият учител.
Чрез практики и примери на учители ще бъде показано, че приобщаващото образование е процес на промяна на училищната среда, основан на уважението и приемането на другия. За целта в рамките на кампанията различните участници в приобщаващото образование могат да се включат в 3 конкурса:
Център за приобщаващо образование и блогърът Крис Захариев канят ученици от цялата страна да направят нещо незабравимо за един свой учител в конкурса „Учителят, който обича всички“.За да се включи в кампанията, всеки клас трябва да избере един учител и тайно от него да планира и осъществи изненада, която да зарадва и вдъхнови любимия преподавател. Изпълнението на изненадата трябва да се заснеме във видео с дължина до 3 минути и да се качи на адрес: http://woobox.com/8bf5a9 от 5 април до 12 май 2017 г.Специално жури ще избере класа, заснел най-вълнуващата история. Наградата за класа-победител и любимия му учител е издигане във въздуха с топловъздушен балон по време на специално събитие в София в края на месец май. Предвидена е и награда на публиката за видеото, събрало най-много гласове във Фейсбук платформата на кампанията http://woobox.com/8bf5a9.
С „Приобщаващи практики в класната стая“ Центърът приканва учителите да споделят своя практически опит. Училищните екипи/учители/директори пък могат да го направят в паралелния конкурс „Практики за приобщаване на широката общност към училищния живот“.
До 10 май 2017 г. те могат да изпращат своите разкази (максимум 2 стр.) и снимки (до 3 бр.) на имейл: priobshti.se@cie-bg.eu, заедно с три имена, позиция, училище и град, както и контакти за връзка.

Професионално жури ще отличи най-вдъхновяващите практики, а за учителите/директорите, които са ги споделили, са предвидени награди и в двата конкурса. Практиките ще бъдат качени на сайта priobshti.se, а в края на годината, публикувани в сборник.