Включи се в конкурса за рисунка „Икабог“ до 9 октомври

Публикуването на части на приказната история „Икабог“ на Дж. К. Роулинг на сайта на „Егмонт“ започна през август, а кулминация ще бъде този петък, 2 октомври. Тогава ще стане известен финалът на приказката, която ще остане изцяло достъпна за безплатен прочит до 9 октомври.

Най-вълнуващата част и от българското преживяване „Икабог“ е, че българските деца са поканени да рисуват сцени и герои от приказката на Дж. К. Роулинг, а илюстрациите им ще бъдат включени в печатното издание на новата ѝ книга. Организатор на конкурса е издателство „Егмонт“, като ще бъдат избрани 34 детски рисунки – българската селекция към творбите на деца по света, илюстрирали националните издания на „Икабог“. Освен уникалната възможност да участват в новото книжно издание на Дж. К. Роулинг, те ще бъдат наградени и с книги по избор от издателството.

В България родителите и настойниците на деца на възраст от 7 до 13 г., които желаят рисунката на детето им да се превърне в илюстрация към новата книга на Дж. К. Роулинг, могат да прочетат правилата на конкурса и подадат заявка за участие чрез онлайн формуляр на българската уебстраница на „Икабог“. Конкурсът за илюстрация ще продължи до 9 октомври, като за участие е необходимо да се запознаете с правилата и механизма му на сайта на организатора.

След появата си онлайн, „Икабог“ ще има и книжно издание (печатно и електронно), което ще излезе премиерно през ноември 2020 г. в няколко държави, сред които и България. Издателите на Дж. К. Роулинг в България вече показаха и българската корица на предстоящата книга, чиито илюстратори ще бъдат деца, участвали в конкурса.

Писателката Дж. К. Роулинг ще дари всички приходи от авторските си права на проекти, подпомагащи засегнатите от Ковид-пандемията във Великобритания и по света.