Вълшебни приказки с ягодов вкус

“Ягодовата фея Ягодка” (изд. „Ентусиаст“) от Щефани Дале събира 12 добре разказани, забавни и поучителни вълшебни истории от ягодовата градина. Заедно със своите приятели – пеперудата Бибо, таралежа Цети, охлюва Руди, мишлето Ирми и останалите – феята Ягодка ще помогне на децата да открият отговорите на много въпроси за общуването с другите.

Без прекомерно размахване на вълшебната си пръчица, Ягодка показва на малките читатели как да приобщят някого, когото никой не харесва, как да помогнат на влюбения, как да се извинят на онзи, когото необмислено са обидили. Срещите й с водния дракон и мишока Шнупер ще открият на малчуганите, че външният вид може да лъже, а може и да ни подведе да се възгордеем, ако не внимаваме. Книгата завършва с едно мечешко (буквално!) угощение, което ме накара да се смея на глас.

Тези ягодови истории с феи и животни няма да ви предложат шеметни и драматични приключения. Вместо това те ще ви зарадват с топли случки за приятелството, любовта, разбирателството, доброто отношение и съчувствието. Малките читатели лесно ще се разпознаят в повечето от ситуациите.

Освен текста, илюстрациите също са дело на Щефани Дале. Те са забавни, колоритни и притежават характерна романтичност. Не мога да подмина качеството на българското издание. То е луксозно – твърди корици с брокатени елементи, плътна хартия, чудесно оформление и достатъчно едър шрифт. Вълшебните приказки от ягодовата градина са идеално средство за създаване на настроение и уют, които с радост да споделим със своите деца.