Вълшебствата на Слънчевата фея, Атакан и Лейля

Слънчевата фея е героиня в поредицата „Слънчеви вълшебства“ на Любов Георгиева. Тя има много приятели – и животни с чудати умения, и магьосници от цял свят. Освен всички други добри качества, които притежава, феята обича да помага на изпадналите в беда герои, а и работи дори в неделя!

Книгата „Принц Атакан и Слънчевата фея“ разказва историята на принц Атакан – син на могъщ султан. Момъкът е влюбен в красивата Лейля, но любовта между двамата изглежда невъзможна. Защо ли? Защото …

„Любовта на Атакан и Лейля бе голяма,

но те не можеха да бъдат двама,

защото красивата Лейля беше пазена

от свойта баба – Вечността“

Приятелите на Атакан – Толга и Ефе (научаваме, че са превърнати в котараци от богинята Бастет-Ра) – решават да помогнат на принца и се съветват с вълшебницата Бахар, живееща до цъфналия нар и с красивата Пънар. Слънчевата фея, която работи и в неделя, също се озовава в дома на вълшебницата и всички заедно намират решение на проблема на влюбения Атакан. Той трябва да вземе от сияйните лъчи на Северния цар и да ги донесе на Времето – дядо на Лейля, – за да го умилостиви. И макар задачата да изглежда невъзможна, има ли непреодолими препятствия пред любовта?

Дали силата на вълшебниците и любовта между Лейля и Атакан ще победят строгите родителски възгледи, ще трябва да откриете сами! Аз ще ви издам, че и най-големите проблеми могат да бъдат разрешени, щом похапнеш вкусна баклава и побъбриш с добри приятели!

Книгата е написана в стихотворна форма и се чете изключително бързо. Ориенталските елементи вплетени в текста, може и да не се харесат на едни читатели, но да грабнат вниманието на други. Илюстрациите пък са дело на художника Венелин Вълканов, включен в почетния списък на наградата „Ханс Кристиан Андерсен“.

„Принц Атакан и Слънчевата фея“ е номинирана в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и ако решите да гласувате за нея, може да го направите до 30.04.2014 г.!