В неделя закуската е философска

„Философски закуски“ е поредица, която дава храна за размисъл. Малки, но питателни, книгите на Брижит Лабе и Мишел Пюеш укрепват ума, задоволяват апетита за нови знания и се услаждат на читателя. Наскоро към шведската маса на изд. „Точица“ се прибави още една закуска – „Войната и мирът“. На 18. юни (неделя) от 11:00 ч. ще я сервират в галерия „Прегърни ме“ на ул. „Георги Раковски“ 63.

Философските закуски разчитат на дълбочината на философията и живия език на детската литература, за да поставят различни актуални проблеми на масата.

„Похапвайки“ (т.е. приказвайки) един с друг, читателите търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват и озадачават. Достъпният език, свободният обмен на мисли и игровият подход превръщат съвместното философстване в любимо занимание за много деца.

„Как може да се избегне насилието?”, „Неуважение ли е да не харесаш яхнията на леля си?”, „Скучна ли е демокрацията?”, „Трябва ли човек да се променя, за да има приятели?”, „На какво може да ни научи провалът?”, „Как да разберем какви сме всъщност?” – това са само част от питанките, изниквали в предходни книжни брънчове на „Точица“. Заведете децата между 8 и 13 г. на закуска и нека видим какво им е приготвила темата за войната и мира.

Междувременно защо не загреете с нашите 10 книги за войната и 5 книги за мира?