В Деня на будителите „Перото“ връчва годишните си награди за четвърти път

За четвърта поредна година Литературен клуб „Перото” ще връчи годишните си награди. Събитието ще се състои в Деня на будителите – 1 ноември. По традиция награда „Перото“ ще получат творци с принос към българския литературен контекст, избрани сред номинираните в пет категории: „Детска литература“, „Поезия“, „Проза“, „Превод от български на чужд език“ и „Дебют“. Ще бъде връчена и Награда за цялостен принос.

Според регламента на наградите първоначално журито излъчва по шест автори и преводачи в категориите, сред които избира трима номинирани. Номинираните в краткия списък тази година ще бъдат обявени след 15 октомври 2018 г. Наградата за цялостен принос ще бъде обявена по време на церемонията на 1 ноември.

Тазгодишните номинации в категория „Детска литература“ са:

Миналогодишният носител на наградата в тази категория стана Маргарит Минков с “Весел, гъделичкащ смях т. 2″ (изд. Жанет 45).

Наградите се организират от НДК, Национален център за книгата и Литературен клуб „Перото“ от 2015-та година. Наградата „Перото“ представлява статуетка, изработена от големия български скулптор Емил Попов.