Умножение без уморение

Подобно на Пипи, много деца считат умножението за уморение и чувстват таблицата за умножение като непреодолимо предизвикателство. Често този сблъсък с математиката се оказва решаващ за бъдещите им отношения с точните науки. Може ли да се направи нещо, за да го избегнем?

„Умножение без уморение” (изд. „Точица”) на Зорница Христова и илюстраторката Миглена Папазова е насочено към децата на възраст над 8 години, които се изправят пред предизвикателствата на умножението. Благодарение на закачливите римувани текстове, последвани от забавни примери и упражнения за умножение с всяко от числата от 0 до 10, те имат възможност да усвоят лесно, почти неусетно и с удоволствие важно математическо действие като умножението. Няма спор, че е жизненоважно да можеш да сметнеш главите на 2 лами х 3 глави, когато тръгнеш да спасяваш принцесата! Или дали ще ви стигнат за закуска 8 кули х 3 палачинки!

Ha Ha

„Умножение без уморение“ говори на езика на децата и привлича интереса им с нестандартно представяне на занимания, обичайно възприемани от тях като отегчителни. Зорница и Миглена използват силата на римите, илюстрациите и хумора, за да направят математиката лесноразбираема. Книгата е идеалното помагало за родителите, които търсят начин да подпомогнат децата си в ученето, като избегнат досадното зубрене на таблицата за умножение. Можете да се предизвикате взаимно и да се надпреварвате да измисляте свои забавни и нестандартни примери за умножение. Тя е от полза и за учителите и специалистите, които се стремят не просто да предадат урока по математика, а да създадат положителна нагласа на децата към математиката.

Веднъж вече научили хитрите трикове за умножение, можете да използвате състезателния хъс на малчуганите като се упражнявате с математическата игра „Умножи лесно“, също на изд. Точица. За мое удоволствие картите и книгата имат общ елемент в илюстрациите – апетитни гевречета във формата на цифрите. Всъщност нищо не ви пречи да си опечете такива гевречета и победителят да получи правото да ги изяде всичките.

Big Smile

Отвъд чисто образователната полза, книгата е и истинска наслада за очите, заради високото качество на илюстрациите на Миглена Папазова (книги с нейни илюстрации са издадени в Русия, Украйна, Македония).

Автор: Лора Филипова