Удължаваме срока на конкурса „Историите зад изкуството“ до 22 октомври

Книгите, които четем са вдъхновение за измислянето на наши собствени истории. Удължихме срока за четене на номинираните в „Бисерче вълшебно“ 2021 книги и гласуване до 22 октомври, затова решихме да дадем същия срок и за участие в творческия ни конкурс „Историите зад изкуството“.

Припомняме условията за участие:

  1. На лист с размер А4 нарисувайте картина/картини, за да доразкажете започнатата от художничката Лиляна Дворянова приказка за трите човечета, морето и Луната от картината „Три къщи“ на художника Паул Клее. Началото на приказката вижте в специалното видео тук. Цялата история можете да изтеглите, разпечатате и прочетете в специалната книжка.
  2. По желание добавете малко текст, за да насочите читателя към желания от вас финал.
  3. Снимайте/сканирайте рисунката си с помощта на възрастен и ни изпратете изображението на имейл info@biserche.com до 22.10.2021 г. включително. (Ако изображението е по-тежко, използвайте уебсайтовете за трансфер на файлове като dox.bg или wetransfer.com)
  4. Не забравяйте да напишете в имейла своите имена, възраст, населено място и телефон на възрастен за връзка при спечелване на награда в конкурса.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи:

  • Откриватели (5-7 г.)
  • Изследователи (8-10 г.)
  • Мечтатели (11-13 г.).

Всички получени рисунки ще бъдат оценени от жури в тричленен състав, което ще връчи следните награди във всяка от трите категории:

  • Първа награда: три книги и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”
  • Втора награда: две книги и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”
  • Трета награда: една книга и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”

Всички участници ще получат на имейла електронна грамота за участието си в конкурса.

Материалите по “Историите зад изкуството” са част от проект “Онлайн срещи с детските книги чрез Награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2021″, финансиран от Столична община за 2021 г.