Ученици, родители и учители избират „Моят любим учител“ в онлайн конкурс

Първият изцяло електронен конкурс в сферата на образованието Моят любим учител стартираха на 20 април издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“. Играта е направена под формата на приложение в социалната платформа на Фейсбук и може да бъде открита на двете фен страници на издателствата https://www.facebook.com/bulvest/app/801223083354793/ и https://www.facebook.com/anubis.bg/app/801223083354793/.

В конкурса ученици, родители и учители имат възможността да номинират своя любим учител онлайн, след като се регистрират в приложението. Номинациите могат да бъдат в три категории: 1.-4. клас, 5.-8. клас и 9.-12. клас.

Гласуването за номинираните учители става отново електронно чрез приложението на играта, като всеки регистриран участник има право да гласува за неограничен брой преподаватели от списъка, но само по веднъж за всеки учител.

Крайният срок за участие в играта е 15 юни 2016 г., а сред наградите са таблет за преподавателя с най-много гласове в конкурса, комплекти луксозни книги на издателствата „Анубис“ и „Булвест“ за първите три места във всяка категория. Предвидени са награди и за 10 от гласувалите в играта за своя любим преподавател, които ще бъдат изтеглени на произволен принцип.

Имената на печелившите участници, които отговарят на условията за получаване на наградата, ще бъдат обявени на Фейсбук страниците на двете издателства, както и на интернет страниците им: www.anubis.bg и www.bulvest.com.

Досега в конкурса има над 30 номинирани учители от различни градове на страната – София, Шумен, Асеновград, Дулово, Нова Загора, Сливен, Бургас, Дупница, Пловдив, Перник, Варна и др. Съществува и допълнителна опция, чрез която могат да бъдат поставени послания към всеки номиниран учител, които първо минават през одобрението на администратор.