Хрониките на Спайдъруик: Книга за духовете (Книга 1)

Добре дошли в имението Спайдъруик! Радваме се, че сте наши гости, но сме длъжни да ви предупредим – ако останете тук, онова, което ви очаква, ще промени живота ви завинаги. Е, имате ли достатъчно смелост, за да ни гостувате? Да? Сигурни ли сте? Добре тогава… Нека приключението да започне!

Когато близнаците Джерард и Саймън и тяхната по-голяма сестра Мелъри Грейс разбират, че ще трябва да живеят в къщата на старата пралеля Лусинда, никой от тях не е доволен. А когато съвсем скоро след нанасянето им в новия дом започват да се случват странни неща, и тримата вече са сигурни в едно – имението крие страшна тайна!

Кой е завързал косата на Мелъри за леглото? Защо му е на някого да замразява поповите лъжички на Саймън? Как така една сутрин къщата на семейство Грейс осъмва в пълен безпорядък? Може би зад цялата тази бъркотия стои разстроеният от раздялата на родителите си Саймън. А може би обяснението на всичко се крие в мистериозната „Книга за духовете”, която децата откриват на тавана…

Всичко това ще разберете, ако прочетете първата част от „Хрониките на Спайдъруик”. Но внимавайте! Зачетете ли се в историята, ще разкриете загадки, които хората не бива да знаят! Феи и тролове, богърти и браунита, гоблини и приказни джуджета ще се борят да запазят тайната си от вас. А методите им могат да бъдат опасни! Затова пък ще откриете цял един магически свят, за който дори не сте си мечтали. Е, какво решихте? Ще ме последвате ли към втората книга от поредицата – „Хрониките на Спайдъруик: Виждащият камък”?

Автор: Вал Маринова

[club]