СТРОМ: Порталите на отвъдното време

Искало ли ви се е да попътувате назад във времето? Да узнаете какво се крие в тъмните кътчета на историята и да се сблъскате лице в лице с живота преди електричеството например?

Такова пътуване, уви, е невъзможно! Освен ако… не се казвате Рафаела Шен и приятелката ви не живее в замък. Каква е връзката между замъка и пътуванията в миналото? Нека ви разкажа…

Рафаела Шен и близнакът й Рафаел неочаквано научават, че притежават специални способности и с упорити тренировки са в състояние да усвоят СТРОМ – мощ, даваща безгранични способности. Освен това, двамата имат честта да поемат по тежкия път и да се превърнат в рицари на Необичайното, стига да избегнат поставените пред тях капани.

Освен тайния живот на пажове, обучаващи се по странни предмети и подготвящи се за рицари, близнаците са принудени да ходят на училище и да не издават пред най-добрите си приятели за съществуването на тайнственото братство на рицарите на СТРОМ. Доста трудно, а?

Е, след дългото и мъчително учебно време, идва и заслужената Коледна ваканция. Рафаела е поканена да гостува на приятелката си Сюзан в новия им замък, а Рафаел…хм, и той ще си прекара интересно, ще видите! Докато проучват потайностите на замъка, двете девойки ИЗЧЕЗВАТ! И макар Сюзан да подозира, че участват в риалити-шоу, Рафаела разбира в каква каша са се забъркали: двете откриват неизвестен портал към отвъдното време!

В момента на изчезването на двете девойки, Рафаел разбира, че сестра му е в опасност. След кратко разследване, той и кръстникът му откриват какво точно се е случило и Тристан се впуска в опасно преследване на момичетата, докато Рафаел се опитва да открие начин да върне семейството си в настоящето. Ако сте чели първата книга – „Колекционерът“ – знаете, че порталите функционират само в едната посока…

Коледната ваканция на Рафаел се превръща в трудно изпитание: пътуване до Ню Йорк за среща с алхимикът Джон Трипълтоу и комолкът му Акмолек, посещения при Оран и Сибил, главоблъсканица със съдия-дух и невероятно притеснение за съдбата на Рафаела и Тристан. Не по-приятно е и преживяването на сестра му в Древен Египет: обсада от размирниците на Хор, дълго пътуване до столицата и опит за спасяване на фараонката Нитокрис, издирване на тайната стая и Небесната порта, крокодили и влюбеният в Сюзан Полок… Има ли нещо, което да помогне в тази невероятно заплетена ситуация? Мхм… СТРОМ, разбира се! И привързаността на двамата близнаци един към друг.

Какво се крие зад черните врати в братството? Има ли портал към настоящето и кои са родителите на Артур, приятелят на двете деца? Отговорите са замаскирани умело в книгата и само онези от вас, които се осмелят да потеглят на вълнуващо приключение, ще узнаят отговорите!

Приемете предизвикателството, докажете че сте способни да станете рицари на Необичайното и се включете в надпреварата за рицарски значки в „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“! Повече информация ще откриете тук.

Автор: Вал Стоева