Страховити научни забавления в TechnoMagicLand за Хелоуин

TechnoMagicLand ще отбележи Хелоуин с поредица от събития на 31 октомври (сряда) между 16:00 и 20:30 ч. в сградата на научния център за деца (София, бул. „Цариградско шосе” 111Б). До 80 посетители (деца над 7 години и възрастни) ще могат да се включат в три работилници, една интерактивна лекция и един конкурс.

Програмата започва в 16:00 ч. с Работилница за тиквени фенери. Участниците ще разполагат с материали, от които ще изработят типичния хелоуински орнамент, който след това могат да вземат със себе си у дома. От 18:30 и 19:15 ч. гостите на научния център ще изработват тиквени бонбони. Символът на есента ще бъде гарниран с аромат на джинджифил, канела и, разбира се, с шоколад.

Празнуването на Хелоуин не може да пропусне и вампирите. В 19:30 ч. д-р Тома Щилиянов ще изнесе интерактивна презентация, която ще разнищи митовете за вампирите и ще запознае малките гости с научното обяснение за тях. Още една страшна работилница ще забавлява участниците – в 18:00 ч. децата ще могат да се превърнат в истински химици, като изработят сами светещ в тъмнотозелен слайм.

Кулминацията на празника е конкурсът за хелоуински костюм. Участниците могат да дойдат с оригинални дрехи, аксесоари и грим и да си направят снимка в специално устроения кът за снимки. След това всеки може да сподели във Faceobok, Instagram или Twitter своята снимка с хаштаг #TechnoMagicLand. Техномаговете на TechnoMagicLand ще изберат победители в две възрастови категории и ще осигурят награди.

Билетът е на цена 10 лв. за дете (над 7 г.) и 15 лв. за възрастен и включва участие във всички дейности, като при тези със записване важи редът на регистрация до изчерпване на местата. Формата за предварително записване се намира тук.