Столична библиотека отбелязва 89-та си годишнина с изложби, срещи и безплатни читателски карти

Столична библиотека отбелязва своята 89-а си годишнина на 24 октомври (вторник), като всички нейни сектори и филиали посрещат софиянци със свои програми. В днешния ден всички желаещи посетители могат да получат безплатни едногодишни читателски карти за библиотеката.

Филиал „Люлин“ ще  отбележи рождения ден с тематична изложба от книги и избор на библиотекар за 1 час измежду редовните читателиУченици от 4. клас от 96. СУ ще посетят филиала на 25.10.2017 г. от 14 часа, за да се запознаят с богатото разнообразие от детски книги в Детския отдел и да научат повече за историята на Столична библиотека. Децата ще получат безплатни едногодишни читателски карти.

Във филиал „Студентски“ днес от 18.00 часа ще има рецитал, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски. Ще бъде представен сборника „На изповед пред Дякона“, издаден от Фондация „За буквите“.

Във филиал „Сердика“ приятели на филиала четат свои произведения от 18.00 часа.

В Детски отдел от 10.30 часа децата ще се срещнат с автора и героите на книгата „Мая и концертът на талантите“, а заедно с художника Христо Кърджилов ще  рисуват красиви български носии. 

В залите на Столична библиотека на пл. Славейков 4 от 11.00 часа ще бъдат открити 2 изложби – „Колекции от личните библиотеки на Константин Стоилов, Кирил Христов, Петко Тихолов, Васил Пундев“ и „Картини от грамофона“.