Старт на „Забавно лято в библиотеката“ в Монтана

РБ „Гео Милев” – гр. Монтана стартира своята лятна програма под надслов „Забавно лято в библиотеката” на 7 юли. Кети Костадинова – директор на РБ „Гео Милев” откри събитието, пожелавайки на децата забавно лято, изпълнено с много весели игри, нови натрупани знания и призова четящите деца на Монтана да се включат в кампанията за насърчаването на детското четене „Забавното четене” 2016, организирана от българския детски портал Az-deteto.bg, в партньорство със Столична библиотека.

Откриването бе съпроводено с богата програма с песни, танци и забавления. Присъстващите чуха и изпълнения на ксилофон на децата от Обединена школа по изкуствата „Добри Христов” в града, както и изпълнение на Марти от певческа група „Пъстренец Junior”.

Биляна Димова – библиотекар прочете поучителното стихотворение на П. Р. Славейков „Малък Пенчо”, заедно с най-новия член от екипа на библиотеката – малка кукла Пенчо, изработена от Тодор Деков – художник и украсена от Таня Василева – преподавател по изобразително изкуство в IV ОУ „Иван Вазов”. Мирелла Младенова – завеждащ Детския отдел, отново показа артистичните си умения, като този път се превъплъти в ролята на жена пират и прикани децата „да споделят мечтите си”, рисувайки върху платно с ръце и върху асфалт с тебешири.

Екипът на Детския отдел на библиотеката е подготвил за децата изключително интересни и образователни занимания по време на „Забавното лято в библиотеката”. Следващото занимание ще се състои на 12 юли 2016 г. от 10:00 ч. в Детския отдел на РБ „Гео Милев”. Темата е „Забавни планети”, чрез която децата ще научат повече за планетите; как да направят собствена планета и как да превърнат нашата планета Земя в триизмерен цветен макет.

Пълната програма за „Забавно лято в библиотеката” 2016, може да откриете на сайта на библиотеката, както и на страницата във фейсбук.

Вижте какви летни занимания организират и библиотеките в други градове на страната. – 1. част и 2. част.