Старозагорската библиотека обявява конкурс за сценична изява „Приключения опасни…“

По повод 75-годишнината на поета драматург Недялко Йорданов Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Стара Загора, обявява конкурс за адаптация и сценично представяне на фрагменти от творчеството на Недялко Йорданов за деца. Конкурсът е под надслов „Приключения опасни…” и се организира с подкрепата на Община Стара Загора.

В конкурса могат да участват деца от община Стара Загора на възраст от 3 до 14 г. Няма жанрови ограничения за представянето, а максимална продължителност на сценичната изява трябва да е 20 минути.

Заявки за участие се приемат всеки делничен ден от 10 до 20 февруари 2015 г. в Детски отдел на РБ „Захарий Княжески”, от 8:30 до 18:00 ч., на място или на тел. 0879 160 230. Библиотекарите от отдела са на разположение за въпроси и консултации.

На 22 април 2015 г. участниците в конкурса ще се представят на сцена пред жури с председател Недялко Йорданов, а оценката и класирането им ще се извърши в три възрастови групи: от 3 до 6 г., от 7 до 9 г. и от 10 до 14 г.

Най-добрите сценични представяния ще участват на откритата сцена на Хепънинга по време на Маратона на четенето. На 23 април 2015 г. всички малки приятели на книгата ще имат възможност да присъстват на среща разговор с Недялко Йорданов.

Повече за конкурса и критериите за оценка можете да научите на страницата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”.