Стани магьосник – подари книга на дете

Коледа е магия и любов и всяко дете чака с нетърпение идващите празници и мечтаните подаръци. За съжаление има много деца, които мечтаят да получат книга, но никога не им се е случвало. Тъжната истина е, че всяко пето дете в България няма книги, подходящи за неговата възраст.

Можеш да промениш това като се включиш в кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“. На специалния сайт ще откриеш списък с деца и техните желания. За да станеш магьосник, трябва да кликнеш върху полето вдясно – така ще заявиш чие желание ще изпълните. Желанията на децата са събрани с помощта на членовете на Национална мрежа за децата, които всеки ден работят в подкрепа на деца и техните семейства. Децата в списъка са със собствените си имена или с псевдоними, които са им избрали хората, които събраха желанията им, за да запазят личното им пространство.

След това ще получиш на имейл си пощенски адрес за изпращане на книгата. Нея трябва да изпратиш до 16 декември. Разходите за куриерската услуга за сметка на магьосника.

Кампанията “Едно дете чака магия” се провежда в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи в партньорство с Национална мрежа за децата и с подкрепата на Experian.