Среща с Юлка и „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“

Коледните празници отминаха, но коледното настроение още не ни е напуснало. Предлагаме Ви да прочетете впечатленията на 8-годишната Ема Димитрова от срещата й с Дядо Коледа, неговите агенти, Боби и Юлия Спиридонова на Панаира на книгата в началото на декември.

 

Внимание това е строго секретно!

Ще си говорим за тайните агенти на Дядо Коледа!

На Панаира на книгата за първи път се срещнах с Юлия Спиридонова. Беше много яко! Тя ми се стори прекалено млада, за да е писателка. Някъде на 24 години. Поне аз така мисля.

 

Освен това беше много красива и направо си изглеждаше умна… с тази шапка, която носеше. Тя раздаваше автографи на най-новата си книга „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ (изд. „Кръгозор“). На мен ми написа:

„Много щастлива и пълна с подаръци (и пакости) Коледа!“

Много ми харесва това пожелание! Веднага след това прочетох книгата… очевидно! Много ми хареса историята и илюстрациите на Филип Цонкин.

В началото главният герой Боби е малко непослушен, но аз го харесах, защото прави забавни пакости – ама няма да ви издам какви. Накрая може би става послушен, но и това няма да ви го издам.

А тайните агенти на Дядо Коледа са птиците: кълвачът, свраката, скорецът и ушатата сова и още няколко. Те казват на Дядо Коледа кои деца са послушни и кои – не… или може би само за Боби, защото той не слушаше съвсем много. А на непослушните деца Дядо Коледа изпраща топли чорапи, направени от вълна. Което не е лош подарък, но е малко вълнен

Накрая Дядо Коледа обеща да танцува с най-тромавия елен, ако Боби не направи три дни дори една пакост. А дали танцува накрая, сами ще разберете!

Поуката е, че има различни неща, с които да храним въображението си и вместо с пакости е по-добре да го храним с истории от книгите.

В „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ има и мини енциклопедия за различни птици. Тя много ми хареса, защото от нея мога да науча всякакви различни факти за птиците.

Чудя се до колко години едно дете може да пише писма до Дядо Коледа? Според мен до 13 – докато не стане тийн!

Прочетете и ревюто на Вал Стоева тук.