Среща с Константин Трендафилов набира детски книги за „Пътуващите сандъчета“

По инициатива на менторите на общество NOTA BENE от Национална търговска гимназия – Пловдив на 21 април (събота) от 13:00 до 14:30 в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ в града ще се проведе разговор с нашумелия поет и автор на романа „Затворисърце“ Константин Трендафилов.

Събитието се организира с благотворителна цел – да подпомогне събирането на съвременни книги за деца и младежи, които ще бъдат включени в инициативата „Пътуващи сандъчета“. Те ще обикалят по заявка детските отдели на регионални, читалищни и общински библиотеки, училищни библиотеки, както и детски ясли и градини в страната. Едно от „Пътуващите сандъчета“ ще „отседне“ в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ в Пловдив.
 
Входът за събитието е книга по Ваш избор, а организаторите молят донесените книги:

– да бъдат съобразени с възрастовата група на потребителите на „Пътуващите сандъчета“ (6-18г.)
– да бъдат съвременни и в добро здраве
– и, най-важното, да са дарени с желание

Кампанията е продължение на проект „Пътуващите сандъчета на ББИА“ на Българската библиотечно-информационна асоциация, чийто координатор е фондация „Детски книги“. Целта му е да насърчава четенето, като осигурява достъп до нови детски книги.

Срещата с Константин Трендафилов се организира в партньорсво с ИК „Жанет 45“, Народна библиотека „Иван Вазов“, Фондация „Детски книги“ и е част от „Младият Пловдив чете“.