Среща на “Забавното лятно четене” със софийските деца

“Забавното лятно четене”  ще гостува в Книжен център „Грийнуич“, бул. Витоша 37 на 30 май 2014 от 16:00 ч. като част от турнето на кампанията из страната. Ще бъде направена демонстрация на читателския дневник за „Забавното лятно четене“, а организаторите ще разкрият изненадата за тазгодишното издание на кампанията, както и новото си предизвикателство към децата.

Събитието ще открият Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg, Жюстин Томс – създател на „Забавното лятно четене“, Милена Атанасова от медийна група Investor и Мария Дойчинова – директор ПР и комуникации в ЧЕЗ – България.

Гости ще бъдат посланиците на кампанията Михаил Белчев, Петя Кокудева, Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Маги Благоева, Ивайло Захариев, Стефка Янорова, Силвия Лулчева и Радинела Бусерска, които ще споделят с децата своите мисли по книжни въпроси.

Накрая малките читатели ще могат да участват във викторина с въпроси от актуални книги за „Забавното лятно четене“ 2014 и да получат подаръци.

Кампанията „Забавното лятно четене“ цели да насърчи децата да четат като им възложи да си водят електронен читателски дневник. Стартът на тазгодишното издание бе дадено с кръгла маса на тема грамотността сред децата. Кампанията се осъществява с любезното съдействие на ЧЕЗ – България, в партньорство със Столична библиотека, Българска библиотечно-информационна асоциация, Заедно в час и с подкрепата на UNICEF. Медийни партньори на събитието са Bulgaria ON AIR, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Azcheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.