Сподели любовта си към книгите на Линдгрен и гледай „Приказка за Астрид“

Третото издание на Седмица на скандинавското кино в София ще се проведе под мотото „Биографиите ни“. Във фестивалната програма тази година са включени 13 филма от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия.

Седмицата се организира от Посолство на Кралство Дания, Посолство на Финландия, Посолство на Кралство Швеция, Посолство на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова, Генерално почетно консулство на Кралство Норвегия и Почетно консулство на Република Литва в България със съдействието на Дома на киното.

Всички малки и големи почитатели на Астрид Линдгрен са поканени в Дома на киното на 22 септември от 17:30 да донесат своите любими нейни книги и да споделят с останалите гости защо са им любими. Борис Самаринов от НЧ “Васил Левски – 1928 г.” в София ще чете на най-малките посетители книгите за Пипи Дългото чорапче, подходящи за тяхната възраст.

От 19:00 ще започне прожекция на биографичния филм „Приказка за Астрид“, с което ще бъде даден старт на прожекциите на „Седмица на скандинавското кино“ в София. Билети можете да закупите на касите на Дома на киното или на domnakinoto.com.

Прожекции на филма ще има и в Пловдив. Седмица на скандинавското кино ще се проведе за първи път там, а „Приказка за Астрид“ можете да видите от 19:00 часа на 21.09.2019 г. в Lucky Дом на киното.