Сподели детска книга

На 12.04.2014 г. от 12:00 часа в Борисова градина, „Градски кът за четене“ в рамките на националната кампания за насърчаване на четенето сред децата „Походът на книгите” 2014 студенти от департамент „Масови комуникации“ на Нов български университет ще организират своята вече традиционна инициатива – „Книги за споделяне“. Този път във фокуса й ще са детските книги, а събитието е под надслов „Сподели детска книга!”. Целта е да се разменят любими детски книги, като по този начин те достигнат до младите читатели.

За първи път инициативата се организира извън кампуса на НБУ, като в Борисовата градина ще бъде издигнат „Градски кът за четене”, където младите хора ще могат да послушат приказки и да играят сред приказните интериори на пространството. Щандът на „Книги за споделяне“ ще е в рамките на „Градски кът за четене“, а самия кът е изграден от студенти от департамент „Дизайн“ на Нов български университет.

„Книги за споделяне” е студентска инициатива, която се организира за трети път от студенти на НБУ. Идеята й е да свързва хората чрез книгите, както и да стимулира четенето на книги чрез мрежа за свободно „книгосподеляне“.

Повече информация за инициативата, както и проследяване „на живо“ на случващото се може да видите на фейсбук страницата на „Книги за споделяне“. Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са Асоциация ”Българска книга” и Българска библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София.