Сотир Гелев разказва „Как Лора се научи да брои до десет“ в книжен център „Гринуич“ на 1 юни

Любопитни ли сте „Как Лора се научи да брои до десет“? Отговорът на този въпрос можете да научите на 1 юни от 16:00 часа в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ №37) в столицата където авторът и илюстратор Сотир Гелев ще представи най-новото си заглавие за деца.

Главната героиня Лора може да брои само до едно и това й е напълно достатъчно. А щом опре до палачинки, нещата стават “една, а после и още една”. За героинята не е проблем да познава само цифрата 1, но майка й (като типичен загрижен родител) всячески се опитва да я убеди в обратното.

Сотир Гелев е завършил Училището за сценични изкуства в Пловдив. Докато учи в Художествената академия, рисува комикси за списание „ДЪГА“. Неговите поредици по книгите на Толкин „Хобитът“ и „Властелинът на пръстените“ допринасят за популяризирането на фентъзи литературата в България. Заедно с брат си Пенко и свои колеги от списание „Дъга“, организират групата „Проектът Дъга“, чиято цел е да популяризира и възроди изкуството на комикса в България. Отново с Пенко Гелев са автори на комикс поредицата за Илийчо и Август.