„Скълдъгъри Плезънт” – невероятните приключения на скелета-детектив

„Скълдъгъри Плезънт” (изд. „Артлайн Студиос”) на Дерек Ланди поставя началото на поредица, която всеки читател над 11 години си заслужава да прочете. Първата книга е забавна, лека и изпълнена с приключения, а Скълдъгъри и неговата спътница Валкирия Каин ще се превърнат в любими герои на всеки ценител на фентъзи сюжетите.

Скелетът на корицата може и да изглежда малко плашещо, но всъщност героят е мил и забавен. Името му е Скълдъгъри Плезънт – звучно и приятно за произнасяне. Той си го е избрал сам, за да опази рожденото си име от магьоснически посегателства. Всеки магьосник има такова име, различно от истинското, което получава при навлизането си в света на магията. Скълдъгъри е детектив, преживял много, много векове в битки с лоши магьосници и всякакви причудливи създания. Превърнал се е в легенда и всеки, който не е от света на смъртните, е чувал името му.

Въпреки целия си вековен опит, героят е подложен на нелекото изпитание да се справи с 13-годишната Стефани. Още от първите страници момичето е принудено да бяга от нещо/някой, който желае или да вземе нещо от нея, или да я убие. Стефани е много упорита, а след като се запознава със Скълдъгъри, отношенията им се превръщат в движеща сила на историята. В допълнение, тя се сдобива с името Валкирия Каин, като всеки магьосник.

Валкирия и Скълдъгъри са принудени да преследват и победят изключително зъл магьосник, който се появява още в началото на книгата и иска, съвсем очаквано, да разруши света. Дали злодеят изобщо има някакъв шанс срещу всеизвестен ходещ скелет, който раздава куршуми, и опасна 13-годишна тийнейджърка?

Хуморът се лее от всяка страница и книгата се чете леко и приятно. Подходяща е за тийнейджъри и любители на фентъзи, а и грабва интереса от първата страница. Скълдъгъри е образ, който успява да плени читателя и да го накара с интерес да следи всяко негово приключение. Макар и жив скелет, той има неподражаем стил на обличане и чувство за хумор и предизвиква искрени усмивки у читателя. Валкирия, от своя страна, е умна, находчива и достатъчно силна, за да се изправи срещу лошите.

„Скълдъгъри Плезънт“ поставя началото на голямото приключение на скелета-детектив и Валкирия Каин, които ще се борят да спасят света с цената на всичко. Препоръчвам книгата горещо както за читатели над 11 години, така и за възрастни с чувство за хумор и страст към приключения!

 

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.