Силистра стартира “Чети с мен” още от днес с щафетно четене

В Силистра кампанията “Чети с мен” ще започне още от днес, 26 септември, с организирания от Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра празник на четенето и грамотността с щафетно четене на любими детски книги.

В инициативата ще се включат ученици от ІІ И ІІІ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, които ще четат приказки от различни автори под надслов „Във вълшебния приказен свят”. Четвъртите класове ще четат „Матилда” на Роалд Дал и „Приключенията на Том Сойер” от Марк Твен в училищната библиотека, а петите класове ще се потопят в старогръцките митове и легенди с четене на „В света на митовете”. Петите, шестите и седмите класове ще четат произведения от българските класици.

На 29 септември първокласниците ще отидат на екскурзия „В тайнството на библиотеката” в Детския отдел на библиотеката. Малките читатели ще могат да чуят от библиотекари и учители най-интересните на приказки от цял свят. На същият ден ще се даде старт и на Националната кампания за насърчаване на четенето при децата „Читателска щафета” 4. Силистренската библиотека е активен участник във всички досегашни издания на „Читателска щафета”, както и в други инициативи за стимулиране на любовта и позитивното отношение към четенето.