Сам Силвър попада под драконски огън

Вече познавате Сам Силвър и неговият вълшебен златен дублон, с чиято помощ се връща 300 години назад във времето и става част от екипажа на пиратския кораб „Морски вълк”.

В настоящето вали проливен дъжд и плановете на Сам за плажен футбол са провалени, затова решава да посети приятелите си пирати в 1706 година. И там положението не е по-добро. Корабът е попаднал в силна морска буря и в резултат се отваря голяма дупка под ватерлинията. Капитан Блейд е принуден спешно да закара кораба на суша за поправка.

Начинанието се превръща в страховито приключение когато „Морски вълк” неохотно акостира на имащия зловеща слава Драконов остров. Истински ли е дракона и  как ще завърши срещата на пиратите с туземците ще ви разкажат Джан Бърчет и Сара Воглър.

Пиратите са си същите – манджите на Питър са все така отвратителни, капитанът е безумно смел, освен когато не е в близост до корабния папагал Гарван. Сам, Чарли и Фернандо са все така изобретателни, смели и задружни като в предишните премеждия. Не липсват нито напрежение, нито любимите ми комични забележки.

Като опитен читател бих се зарадвала на някаква промяна или развитие в героите, но пък схемата работи отлично и 7-годишният ми син харесва книгите от поредицата „Сам Силвър тайният пират” (изд. ФЮТ) точно такива каквито са.

Ревюта на предишните приключения на Сам и компания: „Островът на скелета”, „Корабът призрак”, „Смъртоносен капан” и „Отвличането”

Автор: Лора Филипова