С подкаст за тийнейджъри, ателие за емоции и работилница за мечтатели посреща читателите си врачанската библиотека

Регионална библиотека „Христо Ботев“ в гр. Враца отново впечатлява със своята пъстра и наситена лятна програма. С включването си в предстоящите събития, деца и младежи между 5 и 19-годишна възраст ще открият нови дейности, които им допадат и подхождат, и нови приятели, споделящи същата страст. Надяваме се разказът за предвидените занимания в компанията на книгите да ви вдъхнови не по-малко, отколкото нас.

Официалното откриване на програмата „Лято в библиотеката“ ще се състои на 15. юни в 10:00 ч. в парка зад паметника на Христо Ботев. За доброто настроение на гостите ще допринесе Филип Павлов – композитор, пианист, преподавател и поет. Той ще представи стихосбирката си „Чудни чудеса” и ще даде началото на едно лято, изпълнено с работилници:

За начинаещи творци. „Фабрика за истории” е ателие, предназначено за деца между 5 и 8 г. Ще се провежда всеки вторник в периода от 21. юни – 26. юли. Малчуганите ще съчиняват забавни истории и неусетно ще се превъплътят в разказвачи, а защо не и бъдещи автори. Всяка сряда от 15. юни до края на лятото пък е отредена за четенето на приказки, като освен да слушат, мъниците ще могат да рисуват, оцветяват, изработват оригами и книгоразделители.

За емоционална интелигентност. Работилницата “Лято в бурканче” кани децата от 8 до 11-годишна възраст да се научат да разпознават, осмислят и „затварят в бурканче”. т.е. овладяват, своите емоции. Занимания ще има всеки понеделник от 20. юни до 25. юли.

За подкасти. “От тийнейджъри за тийнейджъри” се фокусира върху младежи от 14 до 19-годишна възраст, проявяващи интерес към създаването на съдържание за социалните мрежи. Участниците ще реализират два епизода в наскоро създадения подкаст на библиотеката. Срещите ще се състоят в четвъртъчните дни на месец юли.

Към гореизброените прибавяме Работилницата за сръчковци за деца от 5 до 19 г. Тук ще се чувстват на място всички, които обичат да правят от нищо нещо с ръцете си. Те ще използват материали за рециклиране, ще разучават интересни арт техники и ще създават нови творчески модели. Мероприятията ще се провеждат всеки четвъртък от 16. юни до края на лятото.

И тази година всички присъстващи на летните инициативи ще получат читателска карта, в която ще трупат печати за всяко свое участие. В края на лятото най-активните ще получат награди и право на участие в специален уъркшоп.

Всички инициативи са с вход свободен, но с предварително записване на място в библиотеката (ул. „Петропавловска“ № 43/филиал в ж.к. „Дъбника”) или на мейл libvratsa@libvratsa.org.