Руски народни приказки

Руската култура е изключително богата и тъй като напоследък сме загърбили богатата съкровищница от руски приказки, сякаш е време да се обърнем към историите за Василиса Прекрасна, Иванушка Глупака и всесилната щука.

Книгата “Руски народни приказки” е тъкмо това – съкровищница, пълна с безценни разкази за малки и големи. В нея ще откриете историите за Василиса и нейната зла мащеха, за царкинята – жаба и за алчната бабичка и златната рибка, героини на Александър Пушкин.

Приключенията на Мартинка и неговите животинки Журка и Васка ще покажат и на най-малките читатели, че щастието не се измерва с пари, докато историята на Иван царския син и Морския цар ще разкрият пред погледите ви тайните на чистата любов. От всички приказки обаче най-любими ни станаха тези за глупавия Емеля, решаващ проблемите си със заповед на щуката и за Андрей Стрелеца, готов да отиде не знам къде и да донесе не знам какво.

Във всяка руска приказка, умело подбрана и адаптирана в книгата, ще откриете както поука, така и теми за приятни разговори с малчуганите. Липсата на стряскащи сцени, изпълнени с насилие според разбиранията на възрастните, ще направят книжката желан подарък, а чудесното оформление и приятният шрифт ще улеснят и по-неуверените читатели.

Автор: Вал Стоева