Родителството е на фокус в третото издание на Digital KidZ

Третото поредно издание на конференцията за деца и технологии Digital KidZ ще се проведе на 7 ноември 2015 г. в зала 3 на НДК, а фокусът на организаторите този път е “Родителството отвъд технологиите”.

По традиция DigitalKidz включва форум с практични съвети за родители и учители и целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4-10 години. По време на третото издание ще има и изложение на неправителствените организации, които работят в областта на децата със специални потребности.

„Не интернет и технологиите вредят на децата ни, а липсата на баланс и ясна стратегия за тяхното възпитание,” коментира Ивелина Атанасова, организатор на Digital KidZ.

Сред темите в програмата са “хиперактивните деца”, по-специално “децата със специфични потребности“, ранното детско развитие, изкуството като инструмент за възпитание на етичност. Участниците в конференцията са разнообразни и интересни: 8-годишният Борис ще разкаже за “света, образованието и правилата” през неговата призма; Ангел Ангелов, номиниран за “Най-добър учител” в световната класация Global Teacher Prize, ще разкаже за това как интернет променя четенето, мисленето и паметта, Симеон Колев и Жюстин Томс ще очертаят предизвикателствата да отглеждаш „дигитално дете“, а Мая Бежанска ще сподели как изкуството възпитава хора с ценности.

Билетите за Digital KidZ вече са в продажба на уеб сайта на събитието – http://digitalkidz.eu/. Организатор на събитието е агенцията за организация на събития в сферата на дигиталните технологии и уеб Newtrend Events.