Регистрация на нови читатели в Столична библиотека от понеделник до събота

В края на миналата година Столична библиотека пробно регистрираше нови читатели и в съботния ден. Тази практика вече е постоянна и желаещите да се сдобият с читателска карта могат да го направят в Централната библиотека на пл. „Славейков” № 4 и двата филиала („Сердика” и „Люлин”), от понеделник до петък включително, от 8.30-19.45 ч., в сряда от 12.00-19.45 ч. или в събота от 9:00 до 14:45 часа.

За целта ще са ви необходими:

1. Документ за самоличност: децата от 6 до 13 години се записват с ученическата си лична карта, а тези от 14 до 18 години с лична карта или международен паспорт. Ако детето няма ученическа карта, може да носите акт за раждане.

2. Една актуална цветна снимка паспортен размер.

3. Заплащане на депозит – за ученици той е в размер на 5 лв. (депозитът се връща, ако решите да прекратите заемането на книги от библиотеката, преди да навършите 18 години).

Полезно е да знаете, че читателската карта важи за всички отдели и филиали на Столичната библиотека, независимо от мястото на издаването й.

С нея можете да заемате до 7 книги за срок от 20 дни. Има 2 възможности да презапишете заета книга: на място или през сайта на Столична библиотека. Подробности можете да научите тук.

Не забравяйте, че читателите на Столична библиотека, които заемат книги, номинирани в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, гласуват и съобщят на библиотекарите от Детски отдел за своето участие в почетното жури, ще участват в томбола за два лаптопа, организирана от Директора на Столична библиотека за малките читатели.

Лора Филипова