РБ „Гео Милев“ закри 12-ия Маратон на четенето

Тази година Радичковите дни в РБ „Гео Милев“ – Монтана съвпаднаха с Националната седмица на четенето (22-26 октомври). На 24 октомври библиотеката закри дванадесетия пореден маратон на четенето под надслов „Децата на Монтана четат 2018“, научаваме от сайта й.
„Маратонът е програма за насърчаване на четенето в България, инициирана през 2007 г. от Българската библиотечна асоциация. В нашата библиотека той прерасна в програма за лятно четене със състезателен характер и продължителност от 23 април до 31 август всяка година. Тази година в Маратона участваха 199 деца от 18 училища и детски градини от Монтана, Русе и София, които са гостували в нашия град през лятната ваканция. Участниците са прочели общо 3067 тома. По регламент те са класирани в три категории, съобразно възрастовите особености и броя прочетени книги за периода.“, разказват от РБ „Гео Милев“.
IV ОУ „Иван Вазов“ зае първо място в две категории „Училище с най-голям брой участници“ и „Училище с най-голям брой прочетени книги“ по време на Маратона.