Радостина Николова е специален онлайн гост на врачанската библиотека за 2 април

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга с онлайн разговор с детската писателка и съосновател на издателство “Мармот” Радостина Николова. Срещата е част от кампанията на най-големия сайт за четене и книги в България – #ВкъщиСъмИЧета и ще се излъчва на живо във Facebook страницата на врачанската библиотека на 2 април от 15:00 часа.

Кампанията #ВкъщиСъмИЧета на сайта “Аз чета” цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор. Тя подкрепя и важната връзка между издатели, автори и читатели, която не бива да губим по време на криза.

Радостина Николова бе обявена за “Писател на годината” на Столична библиотека за детска литература за 2019 г. Тя е и трикратен носител на националната награда “Бисерче вълшебно”, в която гласуват само деца. Автор е на поредицата “Приключенията на мотовете”, заедно със своя съпруг Андрей Михов. Създава още “Моите красиви рога” (с илюстрации на Мелина-Елина Бондокова) и “Кико без крила” (илюстрации – Матея Аркова) и детския роман “Шантавѝя до шия”.

Заедно с актрисата Йоанна Темелкова и Мирена Керезова, създател и главен редактор на първия в България информационен сайт за театър – LoveTheater.bg, подготвя и детска театрална постановка, вдъхновена от поредицата за мотовете. Очаква се да бъде на театралната сцена до края на 2020 година.

Радостина Николова провежда различни инициативи в периода на извънредното положение, включително безплатно електронно съдържание на сайта на издателство “Мармот”, онлайн четения на живо и други.

#ЧетемЗаедно