Работилница за творческо писане с писателя Маркъс Седжуик ще се проведе в Пловдив

Британски съвет кани учениците от Пловдив и региона на творческа работилница с Маркъс Седжуик, един от най-продаваните автори на романи за младежи във Великобритания.

  • Има ли значение писането?
  • С какво може да ти бъде полезно?
  • Как намираш твоя глас?

Семинарът ще се проведе на 9 октомври 2019 г. (сряда), от 14:00 до 15:30 часа в Народна библиотека „Иван Вазов“. Акцентът ще бъде поставен на изграждането на увереност и умения за изразяване на собствена позиция и кауза.

Местата са ограничени и за участие е необходима предварителна регистрация на имейл booking@britishcouncil.bg. Събитието ще се проведе на английски език, с осигурен превод на български.

За автора:
Маркъс Седжуик е роден в Ийст Кент, Англия. Първият роман на Маркъс, „Земята на прилива“, печели наградата „Бранфорд Боуз“ за най-добър дебютен детски роман през 2000 г.
Носител е на редица награди, сред които „Майкъл Л. Принц“ през 2014 г., две награди на „Принц Онърс“ през 2011 г. и през 2016 г. Негови книги са номинирани за наградата „Гардиън“ за най-добра детска литература, за наградата „Блу Питър Бук“, за наградата „Коста Бук“, Медал Карнеги и наградата „Едгар Алън По“.

На български е издадена книгата му „Бялата врана“ (изд. „Ентусиаст“). Научете повече от официалния сайт на автора: www.marcussedgwick.com

Срещата е заключителна за проекта „Училище за словесни магии“ – инициатива на Британски съвет, която е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.