Р.Дж. Паласио прави книжка с картинки по бестселъра си „Чудо“

Американската авторка Р.Дж. Паласио ще пресъздаде бестселъра си „Чудо” в книжка с картинки за по-малките читатели, съобщава Publishers Weekly. Тя ще бъде автор и на илюстрациите. Излизането на книгата със заглавие We’re All Wonders е планирано за 28 март 2017 година.

 „При посещенията ми в различни училища за представянето на „Чудо”, учителите често ме питаха дали обмислям някога да напиша версия на романа за по-малки деца.”, обяснява Паласио, която дълги години работи като графичен дизайнер и арт директор.

В “Чудо” (издадена на български от ИК Бард), тя разказва историята на петокласника Оги Пулман, роден с лицева аномалия, и засяга въпроса за толерантността и приемането на различията.

„Публикуването на ”Чудо” беше изключително преживяване и съм много благодарна на читателите по целия свят за тяхната подкрепа. Сега повече от всякога е нужно да вдъхновим децата да се отнасят със съчувствие и толерантност, да им покажем, че това не са политически ценности, а човешки ценности – светът е достатъчно голям за всякакви различия. Надявам се с Were All Wonders да разпространя неизменно важното послание за доброта, толерантност и съчувствие към по-малките деца и техните семейства.”

От излизането си през 2012 година „Чудо” е преведена на 45 езика, продадена е в над 5 млн. екземпляра по целия свят, а през 2017 година Lionsgate ще пуснат и филмова адаптация на бестселъра. Книгата става повод за провеждането на национални кампании против насилието и много училища я включват в учебните си програми.