QED’17 международна конференция „Децата в дигиталната ера“ ще се проведе в София

QED’17 ЮНЕСКО Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера“ ще се проведе на 20 и 21 септември в София. Събитието се осъществява под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество и Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).

Конференцията ще протече в паралелни сесии в Представителството на ЕК в България („Дом на Европа“), Столична библиотека и Столична община (ул. „Париж“ 1).

QED (QualityinEducation – Качество в образованието) се организира от 2011 г. и представя резултатите от глобалните срещи на високо равнище по информационни технологии в образованието с цел положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво. Традиционно домакин на QED е Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). 

С темата „Децата в дигиталната ера“ конференцията QED’17 е своеобразно надграждане на започналата преди 32 години в България инициатива „Децата в информационния век“. Тази година участниците в EDUsummIT’17 „Преосмисляне на обучението в дигиталната ера“ (18-20.09.2017 г., Боровец) ще се присъединят към конференцията QED’17, където на 21.09.2017 г. от 10.00-13.00 ч. в Представителство на ЕК в България е предвидена специална сесия за споделяне на резултатите от работата на тематичните групи в глобалния форум. Ръководителите на тематичните групи са известни експерти, преподаватели, изследователи и представители на корпоративния и ИТ сектор от целия свят.