Пуфи и Брунхилде. Неочаквана игра на съдбата

Почитателите на Барбара Кантини я познават покрай поредицата за Мортина – момиченцето зомби, което успява да си намери приятели и да се забърка в куп приключения. Освен четирите книги, издадени с логото на „Кибеа“, на български език ще откриете и „Пуфи и Брунхилде. Неочаквана игра на съдбата“ (изд. „Робертино“). 

Пуфи е малко черно коте с бяло връхче на опашката. Неговите братя и сестри си намират стопани, но него никой не го иска. Котенцето притежава една странна особеност – когато си пожелае нещо, издава леко пуфтене и се случват неочаквани неща.

Това специално „Пуф!“ му докарва главоболия, когато решава да открие таланта си. Мадам Зезè го изхвърля от школата по танци, миниголфът се оказва провал и дори готварството не му се удава.

В другия край на града живее Брунхилде – малко момиче с голяма коса, което през деня е цветарка, а нощем – вещица. Брунхилде се вълнува ужасно, защото й предстои първият полет, чрез който ще се превърне официално в пълноправна вещица. Времето лети и до пълнолуние остава съвсем малко, но Брунхилде трябва да се справи с един огромен проблем – да си намери котка. (Всяка вещица трябва да има котка, за да може да лети!)

Опитите на Брунхилде да открие своя домашен любимец удрят на камък: съседите я смятат за „подозрителна личност“, кварталните котки се оказват застрашени от специалните вълшебни хапки… Почти отчаяна, Брунхилде прави вълшебна отвара за привличане на котка, която докарва Пуфи при нея.

Двамата трябва да намерят с помощта на мама Зелда и баба Матилда рецептата за успешен полет. Обучението им е доста комично, но нищо не може да с сравни с финала, забъркан от Барбара Кантини. Той ще остави малките читатели без дъх!

„Пуфи и Брунхилде. Неочаквана игра на съдбата“ е симпатична книга с малко повече текст, отколкото в поредицата „Мортина“. Историята обаче е свежа, забавна и толкова интересна, че ще се хареса и на по-неуверените читатели от 7 години нагоре.

И в тази книга Барбара Кантини е успяла да представи чрез думи и образи своите герои по най-добрия и интригуващ начин, а забавните ситуации, в които ги забърква, предизвикват неподправени усмивки на детските лица.

Детайлите, които Кантини обича да изобразява, ще ви гарантират допълнително време за разглеждане и откриване на интересните й хрумки.

Изданието е в превод на Ива Костадинова, редактор е Гергана Рачева. Кориците са твърди и гарантират, че книгата ще се запази след многобройните прочити, които несъмнено можете да очаквате.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.