Приключи гласуването в Наградата “Бисерче вълшебно” 2014

Точно в 23:59 часа на 30.04.2014 г. бе преустановено гласуването в единствената награда за най-добра детска книга, чието жури са децата “Бисерче вълшебно” 2014.

Организаторите на наградата съобщават, че в тазгодишното издание броят на гласувалите деца надвишава с около 20% резултатите в гласуването през предходната година, тенденцията да се включват повече участници на възраст между 6 и 10 години се запазва непроменена, но се наблюдава и повишен интерес от страна на по-големите читатели между 11 и 15 години. Както и в миналото издание на наградата, и в “Бисерче вълшебно” 2014 всяко от номинираните заглавия е намерило свой поддръжник, а надпреварата между номинираните книги в двете категории – “Млади читатели” (6 – 10 г.) и “Запалени читатели” (11 – 15 г.) се очертава като изключително оспорвана.

Книгите – носители на наградата “Бисерче вълшебно” 2014 ще бъдат обявени на специална церемония на 14.05.2014 г., а ако искате да чуете откъси от тях, ще имате възможността да го направите, като станете част от събитието “Нощ на литературата” 2014 и посетите на 14.05.2014 г. читателското гнездо “Бисерче вълшебно” между 18:00 и 21:30 часа. В двора на Международна фондация “Св. св. Кирил и Методий” на ул. “Васил Априлов” № 3 в София чаровната Здрава Каменова ще ви пренесе в света на детските книги, докато чете специалните откъси от книгите – победители. В рамките на същата инициатива ще се четат откъси от двете книги – победители и в Русе.

Докато тече обработката на резултатите, организаторите на наградата приканват всички деца да се включат в детския празник “Бисерче вълшебно” на 11.05.2014 г. от 11:30 часа в “България мол” – София. В Деня на Св. св. Кирил и Методий за доброто настроение на малчуганите ще се погрижат малките певци от група “Смехоранчета” и танцьорите от школи Mantis и Dance Machine Crew. Очакват ви много игри и забавления, викторини и награди, осигурени от телевизия Da Vinci Learning, а в края на събитието с помощта на публиката ще бъдат изтеглени и имената на деца от почетното жури в наградата “Бисерче вълшебно” 2014, които ще получат специални награди – шест комплекта с книги от номинираните в наградата заглавия и два таблета, осигурени от магазин за компютри Powercomp.

Не пропускайте да се забавлявате и открийте колко вълнуващ може да бъде светът на детските книги!