Приказки за дракони и много игри…

Книжките от библиотека „Славейче“ са сред любимите ни предложения за начинаещите читатели. Те са с едър шрифт, много картинки, интересни истории и игри след всяка приказка. Докато преследвахме динозаври, разучавахме животните, посещавахме вълшебни замъци и великани, научихме и за кучетата, и за понитата. А днес дойде редът и на драконите!

В книжката са събрани четири различни приказки за чудатите същества. В първата се разказва всичко за драконите – къде са живели, как са изглеждали и кой се осмелявал да се изправи срещу тях.

Във втората история сюжетът става по-заплетен, когато се намесва и гигантски червей – напаст. Той заплашва селото, а на помощ може да се притече само истински смел дракон.

Третата история е посветена на дърваря Стан и многобройното му семейство. Знаете ли как се печелят пари за прехраната на 100 деца? С храброст и хитрост. 🙂

Четвъртата приказка разказва за патилата на бъчваря Виктор, който не само успял да се отърве от пещерата на драконите, но и спасил съселяните си чрез… угощение!

След всяка приказка ще откриете занимателни игри, посветени на сюжета в приказките. Целта е не само да се позабавлявате, но и да проверите доколко сте разбрали смисъла на текста. Непознатите думи ще намерите в специален речник в края на книжката, а ако съберете талоните от всички книжки от поредицата, ще получите грамота от изд. ФЮТ за най-добър читател и специална папка, в която да подредите страниците на първия си читателски дневник! Чудесно, нали?

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.