Приказки и хартиени мистерии на втория книжен пикник в Sofia Ring Mall

На втория книжен пикник в Sofia Ring Mall на 18 март малки и големи читатели чуха откъси от книгите, номинирани в категория “Откриватели” (6-8г.) на наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” 2017.  Този пък акцентът падна върху приказките.

Димитър Риков, главен редактор на издателство “Софтпрес” и преводач на “12 танцуващи принцеси” завъртя присъстващите в танца на думите и илюстрациите на Рут Сандерсън. Пътешествието в приказния свят продължиха Габриела Кожухарова, редактор в сайта “Аз чета” и в издателство “Милениум”, която чете от красиво илюстрираната от Олга Дугина книга “Най-хубавите приказки от 1001 нощ” (изд. Лабиринт) и авторката Диана Петрова, която помогна да се настроим на лятна вълна с “Морски приказки” (изд. Жанет 45) на Кина Къдрева. Мила Ташева, част от екипа на “Аз чета” и изд. Софтпрес, ни припомни за наближаващия Великден с приказка на македонския писател Киро Донев от неговата книга “Приказки за годишните времена” (изд. Изида”).

Радостина Николова отново влезе в ролята на четец и запозна децата със смелата баба Борди, която иска да полети с балон (изд. Еко кидс). Много смелост се иска и да отидеш на зъболекар, както научихме от героите Вук и Нада на сръбската писателка Николета Новак. За техните затруднения с неразумните им родители във “Вук и Нада на зъболекар” (изд. Кибеа) прочете отново Габи Кожухарова.
На финала децата се превъплътиха в детективи и опитаха да разгадаят “Голямата хартиена мистерия” (изд. Рибка) на Оливър Джефърс заедно с Лора Филипова от фондация “Детски книги”. След края на разследването децата се включиха в надпревара с количкi, а най-бърза бе Андреа, която си спечели книжката “Вук и Нада. Твърдоглавите приятели”.
Последният книжен пикник ще бъде днес от 16 часа на сцената срещу H&M в Sofia Ring Mall, когато ще можете да чуете откъс от “Легенда за първия кукер”, както и откъси от останалите номинирани в категория “Откриватели” книги, които ще бъдат прочетени от Петя Кокудева, илюстраторките Милена Радева и Мая Бочева. На пикника ще можете да получите и талон с код за отстъпка при покупка на номинираните в “Бисерче вълшебно” 2017 книги от Ozone.bg.