Приказка за Малчо(вци)

Лиляна Дворянова е автор и илюстратор („Слончето, което искаше да лети“), инициатор на артистични проекти, създател на облика на платформата за прочетени книги „Книгоходец“, Този път тя кани децата и техните възрастни на среща във „FOX book café“ за представянето на най-новата си книга – „Приказка за Малчо и майка му, която се побираше в джобчето му“.

Смаляването е често срещан мотив в детската литература – както в класическите („Малкия мъж и Малката мис“, „Чудните пътешествия на Нилс Холгерсон“), така и в съвременните произведения („Малкият крал Декември“, „Най-елегантният гигант в града“). Тук обаче става въпрос и за две големи пътешествия – в космоса и към порастването. Кое продължава по-дълго? И какво е накарало художничката да разкаже точно тази история? Това ще научим от самата нея след броени дни.

Събитието ще се проведе на 6. ноември, неделя, от 11:30 ч. То е с вход свободен и е подходящо за деца между 4 и 9-годишна възраст.

– – –

Книгата казва „Здравей!“  с клипа на изд. „Фют“ и гласа на Диляна Атанасова (подкаст „Златните приказки“). Не пропускайте да се срещнете с Малчо – първо виртуално, а след това – и наяве.