Препоръчано от „Детски книги“

Проектът на фондация „Детски книги“ и книжарници „Ориндж“ – „Четем – разгръщаме светове“ – продължава своя ход. Досегашната селекция с препоръчани четива порасна с още няколкостотин заглавия, подходящи за децата между 0 и 13 години. Понастоящем родителите могат да избират сред близо 1000 художествени и нехудожествени книги, с които да помогнат на своите деца да обикнат четенето.

Повече четящи деца днес = повече разсъдливи, проницателни и креативни възрастни утре.

Обединени от тази максима, екипите на „Ориндж“ и „Детски книги“ реализират първата корпоративна инициатива в България, засягаща проблема с функционалната неграмотност. От 2023 г. насам ние:

(1) организирахме срещи с родители в няколко града;
(2) проведохме първия „Ден на четенето“ в страната;
(3) събрахме българските писатели с читателите им чрез видео интервюта за ДЕА;
(4) представихме книгите, номинирани за награда „Бисерче вълшебно“.

Съвместно събитие на „Детски книги“ и книжарница „Ориндж“, част от проекта „Четем – разгръщаме светове“.

За лятото на 2024 г. подготвяме Лятна читателска щафета, подробности за която ще бъдат обявени съвсем скоро. Междувременно списъкът с препоръчани заглавия в осем категории бе обновен, за да обеме в себе си още от качествените продукти на родните издателства. Към момента той включва:

както и специална подборка с нехудожествени заглавия, книги с игрови елементи и илюстровани издания за ценители. Те могат да бъдат открити както онлайн, така и във физическите обекти с надпис „Препоръчано от „Детски книги“. 10% от продажбата им отива в подкрепа дейностите на фондацията.

Снимки: Книжарници „Ориндж“