Премиера на книгата „Вкусна география“

На 15.12.2013 г. (неделя) точно в 11:30 часа в Детски отдел на Столична библиотека започва представянето на най-новата книжка на изд. „Точица“ – „Вкусна география“. В нея малките автори Ана Бодакова и Дара Варадинова разказват своите впечатления за българските географски ширини през погледа на героите и чрез вкусните рецепти, събрани по време на пътуванията с техните родители из България.

Книгата е създадена по идея на доц. Десислава Димитрова, доцент по ботаника на БАН и двигател на българската секция на СлоуФуд. Тя предлага на изд. „Точица“ да разкажат повече за България през призмата на автентичните български ястия, характерни за всеки регион. Така се появява и идеята за опознаване на страната ни през погледа на личното преживяване. Дара и Анна измислят и сюжета на книгата – двама братовчеди обикалят с баба си и колата й из България. Така авторите неусетно променят и учебниците по география, разказвайки по достъпен и много любопитен начин за красивите кътчета на България.

Автор на прекрасните илюстрации е Аля Маркова, а книгата ще можем да „опитаме“ заедно утре в Детски отдел на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4а, от 11:30 часа.