Премиера на Ателие за българска детска литература „Горната земя“

Преди няколко месеца бяхме зарадвани от новината за създаването на ново българско издателство „Ателие за българска детска литература „Горната земя“. Негови създатели са писателката Весела Фламбурари и докторът по детско книгоиздаване Катя Кирилова, а амбицията им е да издават само  книги за деца от български автори.

Първото официално събитие на ателието ще се състои на 9 декември (събота) от 11 часа в детския отдел на Столичната библиотека. Младото издателство има издадени вече 3 книги, с които ще ви запознае. В „Детски книги“ вече сме ви разказвали за луксозната текстилна книжка „Бебето“ на Дора Габе. Освен нея на премиерата ще бъдат представени новите книги на Весела Фламбурари – „Майстори на феи“ (илюстрации Нели Друмева) и на Калоян Захариев – „Съкровище, пищови и южни морета“ (илюстрации Петко Хаджийски).

Входът е безплатен, а добре дошли са както децата, така и родителите им. За малките ще има забавни игри, а възрастните ще могат да помечтаят за качествени детски книги, написани от български писатели и нарисувани от български художници.